Låt oss bygga en järnridå !


Vi behöver skydda oss från Mellanösterns våld och kaos. Där har man skurit halsen av varandra i 1,000 år och man tycks fortsätta med det. Det är inget vi kan göra åt det. Det är inte heller vårt problem och vi skall inte heller göra det till vårt problem.

Den dagen man i Mellanöstern på allvar vill börja bygga upp sekulära, humana, liberala demokratier skall vi naturligtvis hjälpa till på alla sätt vi kan. I avvaktan på det är nog det bästa att vi inte blandar oss in i sådant vi inte har att göra med.

I slutet av 70-talet förvandlades Iran till en religiös diktatur. Mycket tyder på att Turkiet nu är på samma väg. Istället för att vara på väg till Europa tycks man nu vara på väg mot Mellanösterns kaos. Men låt turkarna bråka och slåss. Det är deras land och dom avgör själva vad som skall hända där. Det är inget vi kan göra åt det.

Våra naiva makthavare pratar istället om:
- Turkisk visumfrihet till EU.
- Turkiskt EU-medlemskap.
- Flyktingavtal med Turkiet.

Just vad det gäller flyktingavtal har vi ju sett hur våra makthavare gång efter gång har mutat Turkiet med våra pengar och hur Turkiet gång efter gång har svarat genom att  öppna "flyktingkranen"

Nu skall vi inte vara naiva, utan nu skall vi i första hand prioritera vår egen säkerhet.

Kommentera här: